På menyn
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Låt friskt vin möta salladen

Buffésäsongen är i gång! Smakrika sallader trivs med friskt rosébubbel, elegant rött och vita viner med mineralton.

Publicerad 8 maj 2015

Matiga sallader är en fröjd att kombinera med dryck. Möjligheterna är många, väljer vi vin passar bubbel, vitt eller lättare rött. Friska viner med stadig syra och mineralig inramning passar utmärkt. Matcha inslag i drycken med det som finns på tallriken, örtiga toner passar utmärkt till druvan sauvignon blanc medan torkade kryddor och rostade inslag är perfekt till chardonnay.

Finns det fisk eller ljust kött till maträtten har vi mycket att välja mellan, druvan pinot noir ger eleganta röda viner och fatlagrat vitt klarar rejäla smaker. En syrlig dressing behöver vin med livlig syra, helheten blir då mindre syrlig och angenämare.
Till potatissalladen här intill väljer vi rött vin, gärna med ursprung Sydfrankrike. Vinets friska syror, örtiga framtoning och intensiva koncentration klarar en smakstinn sallad.
Bulgursalladen med medelhavsinspiration har inslag av sötma från russinen. Då får rosa bubblor friska upp, spänstigt och törstsläckande med stort användningsområde.

Få viner passar så bra till curry som de av druvan chardonnay. Smakerna möter varandra och druvan trivs ypperligt i ekfat vilket ger den en rostad, lite smörig karaktär. Innehåller salladen dessutom rostade frön blir det en fullträff. Önskar man inte vin till maten är fruktig öl ett alternativ, gärna ett välgjort veteöl.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.