Ur artikelarkivet Gamla arkivet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ingen ska jobba svart

Att skolelever jobbar svart och att lärarna blundar för det, har upprört många:

Publicerad 23 juni 2003

Krogbranschen förtjänar bättre
Med tanke på allt fusk som finns inom krogbranschen anser jag att man självklart ska hindra svartjobb. Dessutom tycker jag att det är förödande för branschens rykte att en av dess representanter blundar för något som faktiskt är ett brott. Genom denna attityd bidrar hon/han till att befästa uppfattningen att det är OK att arbeta svart. Det synsättet är krogbranschen inte hjälpt av.
Agneta

Bidrag för praktik
Skoleleverna skulle inte behöva arbeta ?svart?. Det skulle från regeringen finnas ett program där de fick arbeta och praktisera för ett antal veckor eller månader ? fritt. Arbetsgivaren skulle inte behöva betala.
June och Charly Wadsack, Slöingen

Förklara hur allt hänger ihop
l Detta är rena vansinnet! Hur ska vi någonsin komma till rätta med svartjobb om inte ens skolan lär ut varför man inte ska svartjobba. Eleverna är ju unga och ser inte så långt. De är bara ivriga att tjäna en slant, och det förstår man ju. Nej, förklara ordentligt hur allt hänger ihop med försäkringar och allt. Eller ? ve och fasa ? vet kanske inte lärarna det heller?
Lena Eriksson i Hudiksvall

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här