Ur artikelarkivet Gamla arkivet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Het rapport hemlighålls av LOs styrelse  

Publicerad 7 maj 2003

LOs styrelse skjuter upp rapporten om tjänstesektorn. Den innehåller förslag om subventionering av hushållsnära tjänster och handlar om den privata tjänstesektorn, svart arbete och hemservice för äldre.
Rapporten, som är färdig, hålls hemlig till efter socialdemokraternas kongress den 10?12 mars. Den heta frågan om subventionerade hushållstjänster väntas komma upp på kongressen.
Den inställda presskonferensen i februari är i stället utlovad till den 14 mars.
? Rapporten ligger färdig för LOs styrelse att ta ställning till. Det är viktiga fackliga frågor som vi vill belysa ur tjänstesektorns perspektiv och det finns ingen tveksamhet i rapporten, inget ska skrivas om, säger John Herrström, Hotell- och restaurangfackets ordförande som även är ordförande i arbetsgruppen.
Rapporten innehåller två delar: En beskriver tjänstesektorn från ett fackligt perspektiv, vilken roll tjänstesektorn speglar i samhället och villkoren inom sektorn. Den andra delen handlar om förslag som är mer kontroversiella.
?Arbetsmarknadens frontlinje?, som ju rapporten heter, handlar även om stress, press och tuffa arbetsplatser. Värst drabbad är tjänstesektorn och däribland hotell och restauranger som har utsatta arbeten med stor rörlighet, låg utbildningsnivå och låg status.
I nästa nummer presenterar vi de kontroversiella förslagen som alltså inte får läggas fram ännu.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här