Bästa kollegan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

En i gänget sedan 1977!

Tycker man om varandra efter att ha jobbat ihop i över 30 år, då är det äkta vänskap. Sådan finns i receptionen på Scandic City i Sundsvall. Marita Backlin har tillsammans med Ewa Edin, Åsa Persson, Margareta Kock och Marianne Storm bemannat receptionen sedan 1977.

Publicerad 15 december 2009

Marita Backlin skulle ha gått i pension för ett par veckor sedan. Men arbetskamraterna är väldigt glada över att hon valt att jobba kvar på halvtid.
– Marita ställer alltid upp, ibland nästan för mycket, och hon är otroligt plikttrogen, säger Ewa.
– Alltid här en halvtimme innan, fyller Margareta på.
– Hon hjälper alla och rättar till fel som uppstår, skrattar Åsa, som är lillasyster till Marita.
Även receptionchefen Marie Nyström är glad över att få behålla Marita.
– Marita är verkligen en person man kan anförtro sig åt. Jag kan ju inte allt, säger Marie och förklarar att hon »bara« har arbetat på hotellet i tre år.

Marita tror inte att det skulle vara nyttigt att tvärt sluta jobba.
– Här har jag mina kompisar, vi känner varandra väl och vet vad som krävs. Och det är bra för stamgästerna med välkända ansikten, de slipper förklara att de har stamgästkort eller upprepa olika önskemål.
De andra håller med om att åren har gjort dem till ett självgående gäng, som trivs ihop och litar på varandra.
– När man kommer hit blir man glad, säger Ewa Edin.

Därför är Marita bäst

Kollegan Ewa Edin nominerade: »Den 1 februari 1977 började fem fräsiga tjejer på nyöppnade OK Motor Hotel i Sundsvall. I dag, efter att ha varit både Reso och tillhört Hilton jobbar vi alla kvar i receptionen. Den första av oss som går i pension är Marita Backlin. En toppentjej, lojal, duktig och mycket omtyckt av både gäster och anställda. Marita är verkligen värd en tårta!«

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.