På jobbet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ann-Maries tips till unga anställda

Anne-Marie Fimmerstad har i 30 år varit första arbetsgivaren för unga anställda. Här ger hon sina bästa tips för att komma in rätt på jobbet.

Publicerad 26 september 2013
inlinebild
Anne-Marie Fimmerstad har goda råd för den som är på sitt första jobb. Foto: Melker Dahlstrand

Taxinge slott anställer cirka 50 ungdomar varje år. Vad vill du ge för råd till den som börjar på sitt första jobb?
– Du måste passa tiden när du har ett arbete. Jag kan inte ha ungdomar som inte är på plats när det finns arbete att göra.

Finns det något som du ofta får påpeka?
– Att de ska torka upp efter sig! De tappar något på golvet och klampar omkring i det i stället. Och att de inte ska ha kepsen på och inte dricka ur flaskan när vi äter tillsammans i matsalen.

Vilka är fördelarna med unga nyanställda?
– De är ju väldigt lättlärda! Det är svårare om du får in en anställd på 50 år som dricker ur flaskan. Jag säger ändå till men 50-åringen struntar i det. Ungdomarna lyssnar däremot, de är mer formbara.

Märker du någon skillnad på unga nu och förr?
– Jag tror att dagens unga har fått för mycket ledning, de har blivit tillsagda vad de ska göra ända från dagis. Jag ger dem handledning en dag och säger sedan att de själva får se vad som ska göras, om något behöver torkas av. De måste få tänka själva.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här