Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Rekordår för HRAK

Det var inte bara Hotell- och restaurangfacket som fick fler medlemmar förra året. Även Hotell- och restauranganställdas a-kassa, HRAK, ökade stort. Facit för 2014: 7 616 nya medlemmar.

Publicerad 23 januari 2015

I slutet av 2014 hade Hotell- och restauranganställdas a-kassa, HRAK, 59 095 medlemmar inskrivna. Det är ökning med 7 616 personer, eller 15 procent, sedan början av året. Det är den procentuellt största ökningen bland alla a-kassorna.
– Det känns jättebra, särskilt att både vi och förbundet ökar. Det känns som om vi har goda förutsättningar även inför det här året, säger HRAK:s kassaföreståndare Karin Pettersson.  

Att fjolåret skulle bli rekordartat för HRAK var väntat. Redan under första halvåret 2014 noterade a-kassan en stadig medlemstillströmning. En del av förklaring ligger i återställningen av avgiften till a-kassan som genomfördes i januari. Men det handlar även om HRAF:s eget arbete, säger Karin Pettersson.
– Vi har arbetat medvetet för att tala om att vi finns och vilken nytta vi ger. Sedan har vi arbetat mer utåtriktat mot våra medlemmar. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här