Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Rail Gourmets personal erbjuds fortsatt jobb

De anställda på företaget Rail Gourmet, som lagar tågmaten på SJ:s tåg, erbjuds fortsatt jobb hos den nye entreprenören.

Publicerad 22 oktober 2004

I somras sa SJ upp kontraktet med Rail Gourmet och bestämde sig för att i stället anlita cateringföretaget LSG, som även lagar mat till flygplansresenärer.
SJ:s motiv var att spara pengar. LSG ville ha nya kunder, eftersom flyget går dåligt. Rail Gourmets anställda hamnade i kläm, de riskerade att förlora sina jobb.

Facket ansåg att de anställda skulle erbjudas att arbeta kvar hos den nye entreprenören. Men det ville inte LSG.
Efter både lokala och centrala förhandlingar ställer företaget nu upp på fackförbundets linje.
Alla anställda som sysslar med tågmat på Rail Gourmet i Stockholm, Göteborg och Malmö erbjuds nytt arbete på LSG. De är garanterade att få behålla lön och anställningsvillkor hela år 2005. De får också ta med sig sin anställningstid från det gamla företaget till det nya.

Om jobben inte räcker till så kommer LSG att förhandla om eventuella uppsägningar och turordningar på grund av arbetsbrist. Uppsägningstiden kommer då att räknas tidigast från 1 januari år 2005.

Läs mer:
200 uppsagda från Rail Gourmet. Läs mer här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här