Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Portugals krogar kan bli rökfria 2005

Portugal kan bli nästa land som inför rökförbud. Rökning ska bara tillåtas inomhus på avgränsade platser med godkänd ventilation. Rökförbudet ska gälla även på restauranger.

Publicerad 18 november 2004

Om ett par veckor ska den portugisiska regeringen ta ställning till ett förslag om rökförbud. Om förslaget går igenom kan det bli förbjudet att röka på restaurang redan i början av nästa år.
Enligt förslaget ska rökning vara tillåtet inomhus. Men bara på avgränsade områden och bara om det finns bra ventilation.

I dag är det rökförbud i portugisiska sjukhus, skolor, idrottsanläggningar, teatrar och andra nöjesställen samt tunnelbanestationer i Portugal. Det nya förbudet ska gälla även på restauranger och barer, arbetsplatser och bussar. I dag får man röka där.
Det portugisiska restaurangägarförbundet har inget emot rökförbudet.
Var femte portugis över 15 år röker. Det är en av de lägsta siffrorna i EU. Regeringen vill ändå minska rökandet för att folk ska bli friskare och för att sänka kostnaderna för sjukvård.
Tobaksskatten ska också höjas, med 8,8 procent.

Källa: TT

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här