Nyheter NEDLÄGGNING

Orsa rovdjurspark läggs ner

Orsa rovdjurspark ska läggas ner. Personal och fack är informerade om beslutet. Ännu har ingen varslats om uppsägning.

Publicerad 12 januari 2022
Orsa rovdjurspark läggs ner
Cykel- och rullskidbanan ska utvecklas och rovdjursparken ska avvecklas. Foto: Grönklittsgruppen

För få besökare och ökade kostnader ligger bakom beslutet att lägga ner Orsa rovdjurspark. Den 31 oktober stängs den för besökare. Planen är att djuren ska få nya hem, något som kan ta upp till två år att ordna.

Parken har kollektivavtal med Hotell- och restaurangfacket. Micke Mossberg, ombudsman för HRF avdelning Mitt, har fått information om stängningen.

– Så länge det finns djur i parken kommer det att behövas djurskötare. Vi har än så länge inte fått någon begäran om förhandling om uppsägning på grund av övertalighet, säger Micke Mossberg.

Men Mari Tara, vd för parkens ägare Grönklittsgruppen, säger till SVT Dalarna att alla på sikt kommer att sägas upp. Hon säger också att planerna på nedläggning funnits i flera år. Hon tror inte att någon annan kommer att ta över parken, men ägarna är öppna för förslag.

Grönklittsgruppen kommer i stället att investera i mer boende för såväl privatgäster som konferensverksamhet. De satsar även på aktiviteter som till exempel höghöjdsbanor och en utveckling av cykel- och rullskidbanan som redan finns.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här