Nyheter avtal 2012
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Nytt avtal klart för Ikea-restauranger

I veckan tecknade Hotell- och restaurangfacket ett nytt avtal med Svensk Handel. Avtalet gäller bland annat för anställda på Ikeavaruhusens restauranger.

Publicerad 31 augusti 2012

Det nya avtalet mellan HRF och arbetsgivarna i Svensk Handel innebär löneökningar på 670 kronor per heltidsanställd vuxen. Avtalets övriga minimilöner höjs med 83 procent av summan, förutom för unga under 20 där lönen höjs med hälften.
Andra nyheter är att kostavdraget sänks till 40 kronor per dag och att det blir tillåtet med provanställningar på upp till åtta månader.
– Vi fick ta in det eftersom Handels har det i sitt avtal och deras medlemmar och våra arbetar i samma hus. Å andra sidan slapp vi det introduktionsutbildningsavtal som arbetsgivarna krävde, säger ombudsman Mats Hansson.

Avtalsperioden är från den 1 maj 2012 till sista april 2013. Överenskommelsen är preliminär tills HRF:s förbundsstyrelse godkänt den.

Kvar att teckna är bland annat avtalet med LSG Sky chefs där förhandlingarna gått i stå. Hotell- och restaurangfacket överväger nu att säga upp avtalet.
– Vi har fått väldigt låga lönebud från arbetsgivarna och att säga upp avtalet är ett sätt att få mer tryck i förhandlingarna, säger Mats Hansson.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här