Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ny Temo-undersökning visar: Starkt stöd för HRF:s avtalskrav

Hotell- och restaurangfacket har starkt stöd i sin kamp för höjda löner och fasta heltidsjobb. Det visar en ny Temo-undersökning.

Publicerad 20 april 2007

En dryg tredjedel av de som tillfrågats i den nya Temo-undersökningen anser att anställda inom hotell- och restaurangbranschen bör få högre lönepåslag än vad andra branscher redan kommit överens om i avtalsrörelsen.

Mer än hälften av de som svarat tycker att anställda inom besöksnäringen ska få en lika stor löneökning som andra branscher redan kommit överens om.

Tre av fyra tillfrågade tycker att avtalet ska göra det lättare att få fast heltidsanställning.

-Det finns uppenbarligen ett starkt stöd för att också de som arbetar i kvinno-, ungdoms- och invandrardominerade branscher ska få det lättare att få fast jobb och en lön man kan leva på, säger Hotell- och restaurangfackets förbundsordförande Ella Niia.

I undersökningen har 1028 svenskar svarat på frågor om avtalsrörelsen inom hotell- och restaurangbranschen. Undersökningen genomfördes den 11-17 april av Temo.

Läs mer:
Fler artiklar om avtalsrörelsen här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här