Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Medlemmar får 260 000 efter hotellkonkurs

En dag när de anställda på Wermlandia Hotell i Filipstad kom till jobbet var dörren låst och elen avstängd. Bolaget har nu satts i konkurs, och de anställda HRF-medlemmarna får dela på nästan 260 000 kronor i utebliven lön.

Publicerad 19 januari 2011

Det var i våras när lönen uteblev som de anställda på Wermlandia Hotell i Filipstad började misstänka att något var fel. Och en dag när de kom till jobbet var arbetsplatsen plötsligt låst och strömmen avstängd.
– Först försökte de prata med arbetsgivaren och han sa att det skulle ordna sig, men inget hände, säger Peggy Nyholm som är ombudsman i HRF:s avdelning 31.
I stället vände sig medlemmarna till HRF, som skickade både betalningsuppmaning och en begäran om förhandling till arbetsgivaren. Men det gav inget resultat, så ärendet skickades direkt vidare till LO-TCO Rättsskydd.
– Vi har försökt vara snabba eftersom tiden för lönekrav är så kort, säger Peggy Nyholm.

I höstas begärdes bolaget bakom hotellet i konkurs. Efter förhandlingar är det nu klart att de tre HRF-medlemmarna tillsammans får ut nästan 260 000 kronor i uteblivna löner och ersättningar från den statliga lönegarantin.

I dag drivs hotellet vidare under ett annat namn, och av ett annat bolag. Men ägaren är samme person som tidigare.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här