Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Lediga stugor i skärgården

Semester i Stockholms skärgård i sommar? Det finns fortfarande lediga stugor att hyra billigt, om du är ensamstående, kvinna och har låg inkomst.

Publicerad 16 april 2015
Lediga stugor i skärgården
Ensamstående kvinnor med låg inkomst kan hyra stuga i Stockholms skärgård i sommar. Foto: Stiftelsen Anna Visborgs Minne

Vid havet, i Nacka, bara 30 minuter med buss från Slussen, finns en vackert belägen stugby. Från april till september finns ett 80-tal stugor att hyra, från en vecka upp till sex månader. Det är Stiftelsen till Anna Johansson-Visborgs minne som äger semesterbyn, och stugorna hyrs företrädesvis ut till arbetande ensamstående kvinnor ur låglönegrupper, utan egen förmögenhet.
 – Stiftelsen går efter Skatteverkets regler för hur mycket man får tjäna för att betraktas som behövande, säger Annika De Klonia, HRF-ombudsman och LO:s representant i stiftelsens styrelse. Det är vi tvungna att göra, enligt stiftelsens stadgar.
Den som får hyra billigt ska inte tjäna mer än 14 700 i månaden, eller 176 000 per år. För varje barn som bor hemma får man lägga till 44 000 kronor.
Även andra är välkomna att anmäla sitt intresse, och finns det lediga stugor får de hyra men till ett högre pris. 

En facklig pionjär

Anna Johansson-Visborg var en av grundarna för den första svenska fackföreningen för bryggeriarbeterskor 1901. Hon organiserade kvinnor i flera branscher och var socialdemokratisk ledamot i Stockholms stadsfullmäktige i nästan 35 år. 

/div>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här