Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Krog betalar 35 000 till nekad gäst

Det blev ingen förhandling i tingsrätten för den Stockholmskrog som stämts för diskriminering av en hjärnskadad man. Parterna enades om en förlikning som innebär att krogen ska ersätta mannen med 35 000 kronor.

Publicerad 7 september 2011

Mannen, som är hjärnskadad efter en olycka, blev vägrad en öl på krogen i centrala Stockholm. Bartendern tyckte att han hade för dålig balans och såg  sjuk ut. Diskriminering, ansåg både mannen och Diskrimineringsombudsmannen som tillsammans stämde krogen.
I slutet av förra veckan var det dags för förhandling i tingsrätten. Men i stället kunde parterna enas om en förlikning. Krogen ska nu betala mannen 35 000 kronor i ersättning.
– Överallt i samhället finns det personer som anser sig veta vad en person med funktionsnedsättning kan eller inte kan göra. Missriktad välvilja kan få diskriminerande konsekvenser, säger Laine Strömgren, ansvarig jurist på DO.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.