Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Juholt lovar ordning och reda på arbetsmarknaden

Socialdemokraternas ledare Håkan Juholt lovade många saker under sitt tal på HRF:s kongress i dag. Rätt till heltid, säkrare arbetsplatser och att arbetsgivare som lurar invandrad arbetskraft ska få böta är några.

Publicerad 18 november 2011
Juholt lovar ordning och reda 
på arbetsmarknaden
HRF-medlemmen Marie Birgersson intervjuade Håkan Juholt under dagens kongress. Foto: Håkan Juholt

– Vi sätter av pengar i vår budget till Migrationsverket för att de ska kunna kolla att varje anställningsavtal följs. De arbetsgivare som inte följer sina avtal ska betala skadestånd. Det ska vara ett brott, sade Håkan Juholt under HRF:s första kongressdag.
Han lovade även att arbeta för barnomsorg på obekväma tider, säkrare arbetsplatser och att lagstifta om rätt till heltid.
– När jag blir statsminister lovar jag att lägga ett lagförslag om rätt till heltid inom sex månader. HRF ska vara med och arbeta fram förslaget, det är ett löfte.

Håkan Juholt svarade sedan på HRF-medlemmarnas frågor som handlade om allt från den senaste tidens politiska turbulens till hur förbundet ska kunna värva fler medlemmar.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.