Nyheter avtal 2012
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Inget bud men nya sympatiåtgärder

HRF har fortfarande inte fått något slutbud från Visita. Men under dagen har flera LO-förbund varslat om sympatiåtgärder.

Publicerad 7 juni 2012

Normal 0 21 false false false SV JA X-NONE

Medlarna från statliga Medlingsinstitutet meddelade vid lunchtid att Hotell- och restaurangfacket att ännu inte fått något bud från Visita. Däremot har det kommit nya sympatiåtgärder, denna gång från Transport, Elektrikerna och Fastighets.

Transports sympativarsel omfattar 14 hotell i Stockholm, Göteborg, Malmö och Stenungssund innebär blockad mot all hantering av sopor och avfall.
Elektrikernas sympatiåtgärder omfattar montörer på flera hotell, en snabbmatsrestaurang, Skellefteå flygplats och Stadshuset i Sundsvall.
Fastighets sympativarslar anställda som sköter rengöring av Gotlands slakteri i Visby och Guldfågel i Mörbylånga, Öland.

Hotell- och restaurangfackets ordförande Ella Niia välkomnar sympatiåtgärderna.
– Vi förhandlar med medlare och inte med motparten Visita. Det är någonting nytt och oroande för hela LO, säger Ella Niia. Vi vill ha ett avtal men inte till vilket pris som helst.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här