Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ingen blockad mot Möllevången-krog

Blockaden mot restaurang Krua Thai vid Möllevångstorget i Malmö, har blåsts av i sista stund. Efter två timmars förhandling under torsdagen skrev arbetsgivaren under kollektivavtalet.

Publicerad 9 september 2004

Blockaden mot Krua Thai, som skulle ha trätt i kraft på fredagen, ställs in.
– Jag är glad och lättad, säger Lola Larsson, ombudsman på Hotell- och restaurangfacket och den som hållit i kontakterna med företaget.
Sent på torsdagen satt hon och ringde återbud till blockadvakter alla andra som hade lovat hjälpa till med flygbladsutdelningen utanför krogen.

I tisdags var det förlikningsförhandlingar på hovrätten i Malmö mellan arbetsgivaren och facket. De ledde ingen vart. På torsdagen gjorde facket ett sista försök att få arbetsgivaren att ta reson och skriva under kollektivavtalet. Ombudsmannen Mikael Lazo från HRF besökte företaget och samtalade med arbetsgivaren, som till slut skrev under avtalet.

– Det är en seger, säger Lola Larsson. Det här är den första thairestaurangen i Malmö som vi har kollektivavtal på.
Nu har HRF i Skåne beslutat gå hårdare fram då det gäller att teckna kollektivavtal i länet. Man vill inte längre acceptera att företag utan avtal konkurrerar ut de seriösa arbetsplatserna.
– Vi måste visa musklerna, säger Lola Larsson.

Krua Thai har tidigare haft kollektivavtal, men sade upp det. I våras fick de anställda besked om att de inte skulle få den lönehöjning, som alla andra i branschen fick. Då begärde facket förhandlingar och nytt kollektivavtal.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.