Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF:aren Katja blev ”Årets fackliga hjälte”

I går utsågs HRF-medlemmen Katja Ojanne till Årets fackliga hjälte vid LO:s Ungdomsforum. Till vardags jobbar Katja på TGI Friday's i Stockholm och sitter i styrelsen för avdelning 02, Stockholm-Gotland.

Publicerad 30 november 2012
inlinebild
Katja Ojanne är Årets fackliga hjälte 2012. Foto: Sofia Andersson

Katja Ojanne fick utmärkelsen bland annat för sina insatser med facklig organisering på arbetsplatsen. På hennes jobb är nästan alla medlemmar i HRF, och mer än hälften är unga under 25 år.
– Det känns bra, men jag har inte funderat så mycket på det där, säger Katja som inte kunde vara på plats och ta emot utmärkelsen.

Förutom äran bjuds även vinnare på en lunch med två LO-toppar: Tobias Baudin och Karl-Petter Thorwaldsson. Katja vet redan vad hon skulle vilja prata om.
– Utmaningen med att organisera på en förändrad arbetsmarknad. Dels med förändringarna inom den svenska arbetsmarknaden men också hur man ska organisera de som rör sig över världen och arbetar här till andra villkor.

Ur motiveringen

”Katja har med råge förtjänat priset Årets fackliga hjältedåd utifrån sitt arbete med att organisera sina arbetskamrater på sin arbetsplats. Från att ha varit en arbetsplats med noll fackliga medlemmar har klubben idag nästan hundraprocentig organiseringsgrad. Detta i en bransch som är oerhört svår att organisera, restaurangbranschen. Kombinationen av brinnande intresse, social kompetens och en tydlig ideologisk grund gör Katja till en fena i arbetet med att föra ut det viktiga fackliga samtalet på arbetsplatsen.”

Om priset

Årets fackliga hjältedåd är ett pris som går till en person eller grupp som under året gjort betydande insatser för unga inom facket. Det delas ut på LO:s Ungdomsforum, som i år hölls för åttonde gången.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här