Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF:are tar inte strejkandes jobb

Hotell- och restaurangfackets medlemmar får inte ta över jobb från de medlemmar i Kommunal som nu strejkar. - Vi stödjer Kommunal i deras strejk, säger John Herrström, förbundsordförande.

Publicerad 25 april 2003

Det är vanligt att medlemmar byter jobb mellan hotell och restauranger och kommunerna. En hel del är därför med i »fel« fackförbund.
Om en medlem i HRF jobbar på en arbetsplats som tas ut i strejk, så ska HRF:aren också strejka, säger John Herrström.
– HRF:arna ska agera som om de vore medlemmar i Kommunal och följa de varsel som läggs. De kommer att få konfliktersättning från oss, säger John Herrström.
Han uppmanar de medlemmar som hamnar i denna situation att ta kontakt med sin avdelning för att ordna med blanketter för konfliktersättning.
Vad säger du om lönekraven?
– Jag hoppas att Kommunal nu får en bra bottenplatta i kollektivavtalet med höjda lägstalöner och att det blir en satsning på kvinnolönerna.
– Sen hoppas jag att det blir ett ettårigt avtal. Det underlättar den fortsatta samordningen i LO i nästa års avtalsrörelse.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här