Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF:are tar inte strejkandes jobb

Hotell- och restaurangfackets medlemmar får inte ta över jobb från de medlemmar i Kommunal som nu strejkar. - Vi stödjer Kommunal i deras strejk, säger John Herrström, förbundsordförande.

Publicerad 25 april 2003

Det är vanligt att medlemmar byter jobb mellan hotell och restauranger och kommunerna. En hel del är därför med i »fel« fackförbund.
Om en medlem i HRF jobbar på en arbetsplats som tas ut i strejk, så ska HRF:aren också strejka, säger John Herrström.
– HRF:arna ska agera som om de vore medlemmar i Kommunal och följa de varsel som läggs. De kommer att få konfliktersättning från oss, säger John Herrström.
Han uppmanar de medlemmar som hamnar i denna situation att ta kontakt med sin avdelning för att ordna med blanketter för konfliktersättning.
Vad säger du om lönekraven?
– Jag hoppas att Kommunal nu får en bra bottenplatta i kollektivavtalet med höjda lägstalöner och att det blir en satsning på kvinnolönerna.
– Sen hoppas jag att det blir ett ettårigt avtal. Det underlättar den fortsatta samordningen i LO i nästa års avtalsrörelse.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.