Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF vill in i riksdagen

Hotell- och restaurangfacket planerar att starta krysskampanjer för att få in minst en medlem i riksdagen efter valet nästa höst.

Publicerad 15 oktober 2001

Till senaste riksdagsvalet infördes personval, som innebär att om många kryssar för en viss kandidat så kan denne gå förbi dem som står högre upp på valsedeln. HRF har inte haft någon egen riksdagsman sedan Anita Modin, tidigare förbundskassör, lämnade riksdagen för snart tio år sedan. Nu är det dags, anser facket, som alltså är inne på att sponsra personliga krysskampanjer för de kandidater har en chans att bli valda. I skrivande stund finns två aktuella namn. Inger Jarl-Beck, som är ombudsman i Skåne och även ordförande i LO-distriktet där, står på sjätte plats på socialdemokraternas riksdagslista. I dag finns fyra s-riksdagsmän i hennes valkrets. I Stockholm är Börje Vestlund nominerad till riksdagen, men där är listorna ännu inte fastställda, så vi vet inte på vilken plats han hamnar. Vestlund är ombudsman på förbundskontoret och engagerad i lokalpolitiken i Stockholm.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här