Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF har nästan en procent i riksdagen

Av riksdagens 349 ledamöter är just nu tre medlemmar i Hotell- och restaurangfacket. I dag var Helén Pettersson, Inger Jarl Beck och Börje Vestlund på plats när riksdagen skulle utse Sveriges nye statsminister.

Publicerad 5 oktober 2006

Sedan tidigare har HRF haft två medlemmar i riksdagen.
Inger Jarl Beck, HRF-ombudsman från Skåne, tog plats i riksdagen 2002 och kommer att representera socialdemokraterna även denna mandatperiod.
– Jag fick fler kryss i år än förra valet, berättar Inger Jarl Beck som precis har varit och röstat nej till talmannens förslag om Fredrik Reinfeldt som statsminister.
Nu väntar arbete i något utskott, vilket är inte bestämt än. Försvarsutskottet är en möjlighet.
– Jag tycker att det är intressant eftersom det finns så många åsikter om försvaret.
Annars funderar Inger på att åter ta upp
frågan om att krogar ska få ha öppet till klockan tre på natten, inte till fem på morgonen.


HRF-ombudsman Börje Vestlund valdes också in i riksdagen 2002, men kom inte in i år när socialdemokraterna tappade röster i Stockholm. Han är ändå på plats denna vecka, som ersättare för Bosse Ringholm.
Det är möjligt att det blir en fortsättning i riksdagen för Börje.
– Mycket kan hända, om det är någon som inte sitter kvar så kommer jag förmodligen att vikariera under hösten, säger han.

Ny HRF:are i riksdagen är Helén Pettersson. Hon är medlem sedan sin tid som hotellstäderska i Umeå och har jobbat som ombudsman på Hotell- och restaurangfacket i Stockholm. De senaste åren har hon arbetat som LO-ombudsman i Stockholm och i Västerbotten, och det var västerbottningarna som valde in henne i riksdagen.
? Jag skulle helst sitta i arbetsmarknadsutskottet eller näringsutskottet men de är ju de svåraste att komma in i, säger hon.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här