Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF får fler medlemmar

Hotell- och restaurangfacket tappar inte längre i medlemsantal. Sedan årsskiftet har facket vuxit sakta men säkert.

Publicerad 14 maj 2014

De senaste åren har många LO-förbund tappat medlemmar. Det gäller även Hotell- och restaurangfacket, som förlorat runt 4 000 medlemmar bara sedan 2010. Men nu verkar den negativa trenden ha vänt. Vid årsskiftet hade förbundet drygt 29 700 medlemmar, i slutet av april var de närmare 30 000.
Siffrorna är inte exakta eftersom medlemmar som är nära att bristas ut, det vill säga uteslutas för att de inte betalat sin avgift, dras bort i efterhand. Men trots det går det att se en uppåtgående tendens, säger HRF:s ekonomichef Robert Grenehed.
– Vi har sett en positiv trend sedan slutet av förra året. Det gäller framför allt i Stockholmsavdelning där man har arbetat aktivt med att ringa upp medlemmar som är nära att brista ut sig.

Andra tänkbara förklaringar till uppgången är att facket arbetat aktivt med värvning och arbetsplatsbesök, samt att avgiften till a-kassan sänktes kraftigt vid årsskiftet. HRF:s ordförande Ella Niia är övertygad om att det är fackets arbete med att vara ute på arbetsplatserna som gett resultat.
– Jag känner mig förvissad om att det är det arbetsplatsnära arbetet som bär frukt. Kort sagt att vi finns där vi ska vara, ute på arbetsplatserna. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här