Dina rättigheter Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF: En väldigt skrämmande bild

-- Det här är ett allvarligt problem, säger Malin Ackholt, avtalssekreterare på HRF.

Publicerad 2 september 2014
inlinebild
Malin Ackholt, avtalssekreterare, HRF. Foto: Jann Lipka/HRF

– Tyvärr var jag rädd för att det var så här illa. Det här är ett allvarligt problem med ett försäkringssystem som täcker hela den svenska arbetsmarknaden. Det här ger en väldigt skrämmande bild.
Malin Ackholt menar att systemet i dag lägger för stort ansvar på den anställde att själv se till att arbetsgivaren sköter inbetalningarna till Fora.

Kontrollansvaret bör i stället ligga på Fora, säger hon.
– Det är oerhört problematiskt att Fora inte har en kontrollerande roll i detta. Uppenbarligen har man trott att arbetsgivarna lämnar rätt uppgifter, men det här är ett tydligt bevis på att alla inte gör det.
För företag som blir påkomna med att medvetet eller omedvetet felrapportera till Fora, väntar i dagsläget ingen påföljd. Det vill Malin Ackholt snarast se ändring på.
– Eftersom Storseglet inte gick att driva till skiljenämnden finns det ingen klar påföljd. Men förhoppningsvis får vi snart möjlighet att pröva frågan.

Problemet med felrapporteringar till Fora är allvarligt och måste upp till diskussion, säger Malin Ackholt.
– Vi måste väcka debatt om frågan eftersom den är så viktig. Det här gäller ju inte bara HRF:s medlemmar, utan stora delar av svensk arbetsmarknad.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här