Hotellrevyn söker reporter
 

Hotellrevyn söker reporter

Vi söker dig som är en erfaren reporter och vill vikariera på en facklig tidning med tydligt branschfokus. Som reporter på Hotellrevyn arbetar du med nyheter och reportage till magasin och hotellrevyn.se.

Vill du jobba på en facklig tidning med ett tydligt fokus på hotell- och restaurangbranschen? Nu söker Hotellrevyn en driven, strukturerad och effektiv reporter som vet hur man når ut och fram.

Arbetet

Som reporter hos oss förväntas du kunna skriva såväl kort som långt, snabba jobb liksom undersökande reportage.
Hotellrevyns redaktion är liten men levererar stort. Därför är det viktigt att du har driv och förmåga att själv ta reda på vad som händer inom de områden som är viktiga för Hotellrevyns läsare.

Du rör dig hemtamt i sociala medier och vet hur innehåll ska paketeras och spridas för att träffa rätt.

Hotellrevyns journalistik är nära, relevant, begriplig och rolig. Det är viktigt att du har förmågan att snabbt sätta dig in i och värdera ett material. Vi förväntar oss att du tar stort ansvar i att se till att Hotellrevyns redaktion gemensamt levererar förstklassig journalistik.

Kunskap och erfarenhet

Vi söker dig som:

  • Är en nyfiken, driven och skicklig skribent.
  • Vet hur du paketerar journalistiskt innehåll för att nå målgruppen.
  • Har examen i journalistik från universitet/högskola eller motsvarande.
  • Har arbetat som skrivande reporter i minst tre år, gärna i ett högt tempo.
  • Självständigt kan leta fram nyheter och vinklar som är relevanta för våra läsare.
  • Är strukturerad och effektiv.
  • Vi förutsätter att du kan skriva på lätt och ledig tidningssvenska och även genomföra intervjuer på engelska. Om du dessutom behärskar ett utomeuropeiskt språk är det ett extra plus.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en vikariatsanställning på heltid med placering på redaktionen i centrala Stockholm. Möjlighet till visst distansarbete finns. Resor inom Sverige ingår i tjänsten. Vikariatet sträcker sig mellan 25 januari och 30 juni 2024.

Övrigt

Jämställdhet och mångfald i arbetslivet är viktigt för oss. Vi vill därför tillvarata de positiva effekter som en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan

Personligt brev med cv skickar du senast den 15 december till ansokan@hrf.net. I ämnesraden skriver du Reporter Hotellrevyn. Vi intervjuar löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Frågor om tjänsten besvaras av Linda Svensson, chefredaktör, på tfn 070-168 98 40 eller linda.svensson@hotellrevyn.se. Facklig representant är Ann Patmalnieks, Journalistförbundet, 070-168 99 27.

Om oss

Hotellrevyn är Hotell- och restaurangfackets medlemstidning. Magasinet har en upplaga på 28 900 ex och ges ut med 8 nummer per år. Vi finns varje dag här på hotellrevyn.se och i sociala medier.

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här