Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Högre avgift till a-kassa än till fack

Regeringens nya a-kasseförslag innebär högre avgift till a-kassan än till facket. I alla fall om man är en hotell- eller restauranganställd som tjänar runt 15 000 kronor.

Publicerad 17 november 2006

Regeringen har lämnat sitt förslag om nytt a-kassesystem till riksdagen.
För Hotell- och restaurangfackets medlemmar ökar avgiften från dagens 97 kronor till 361 kronor. Det är en ökning med 264 kronor, några kronor mer än vad regeringens tidigare lagrådsremiss angav, men lägre än vad a-kassornas samorganisation, SO, kommit fram till.

Om en Hotell- och restaurangmedlem tjänar 15 500 kronor i månaden betalar han eller hon i dag in 366 kronor i medlemsavgift. Av det går 269 kronor till Hotell- och restaurangfacket och 97 kronor till Hotell- och restauranganställdas a-kassa.
Med det nya systemet skulle den anställde fortsätta att betala 269 kronor i fackavgift, men även den nya a-kasseavgiften på 361 kronor. Summan blir då 630 kronor i månaden.

Om riksdagen röstar ja till förslaget den 20 december så gäller den nya avgiften från 1 januari 2007.
– I så fall ska den nya avgiften betalas in för första gången i slutet av januari, säger Ewa Larsson på Hotell- och restauranganställdas a-kassa.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här