Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Stina Wirsén

Stina Wirsén är konstnär, bland annat känd för illustrationerna i barnböckerna "Rut och Knut" och "Lilla Skär och alla brokiga". Hon har ritat HRF:s medlemskort som skickas ut till alla medlemmar i september.

Publicerad 10 september 2012
inlinebild
Stina Wirsén har gjort illustrationen som pryder HRF:s nya medlemskort. Foto: Ulrica Zwenger

Vad tänkte du när HRF hörde av sig och frågade om du ville rita?
– Jag har alltid varit intresserad av krogar, kaféer, gatuliv och mode. Det är miljöer jag gillar att skildra. Och så har jag också jobbat både på hotell och restaurang. Det var kul att bli tillfrågad.

Vad var utmaningen i uppdraget?

– Utmaningen var att jag fick rita på en så liten yta och att de olika delarna av branschen skulle få plats. Det gällde att få med så många yrkesgrupper från branschen som möjligt utan att det såg rörigt ut på kortet.

Du gör barnböcker, tecknar för tidningar och ritar kort för fackförbund. Och i dagarna har din barnfilm, där Stellan Skarsgård medverkar, premiär. Hur är det att hålla så många bollar i luften samtidigt?

– Jag bara älskar att arbeta. Jag brinner för barnkulturen och jobbat med den i 20 år. Det är också roligt att kombinera barnkultur med skildringar av vuxenvärlden. Varje uppdrag är lika unikt och skiljer sig åt och det är den spännvidden som jag tycker är spännande.

Vad är ditt nästa projekt?
Nu ska jag ta det lite lugnt ett tag. Jag har visserligen flera barnböcker och även andra projekt på gång, men det är också så jag trivs.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.