Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Maria Bergqvist

Förra veckan startade LO Veckans arbetare, där olika LO-medlemmar ska twittra. Den här veckan är stafettpinnen hos en HRF:are -- Maria Bergqvist, kasinoanställd och styrelseledamot i avdelning Syd.

Publicerad 25 mars 2013
inlinebild
Maria Bergqvist är @veckansarbetare från den 25 mars. Foto: Privat

Du tar över @Veckansarbetare efter LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson. Nervöst?
– Ja, det var ju inte riktigt meningen, haha. De ringde och frågade om jag kunde twittra som Veckans arbetare. Ja, inga problem tyckte jag. ”Bra, då är du först ut efter Kålle”. Lite läskigt, men det är väl bara att köra.

Vad tänker du twittra om?

– Avtalsrörelsen går ju inte att undvika. Och att få fram en bild av hur det är i branschen. Det är mycket på jobbet den här veckan, så jag tänkte att jag får väl visa att jag är extremt mycket arbetare. Sedan kanske jag berättar lite om Bommersviksakademien, en fantastisk utbildning som fler inom arbetarrörelsen borde gå.

Du twittrar i vanliga fall som @stridslysten. Är det en bra arena att lyfta fackliga frågor?
– Många på jobbet finns på Facebook, men det är väl ingen som finns på Twitter. Det är sällan man ser andra än politiker, journalister och kanske centrala fackliga där. Så visst, det är svårare att nå ut med våra ämnen. Men det är en viktig arena och facket behöver synas mer.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här