Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Godkänt för Sundsvallskrogar – underkänt i Dalarna

Den senaste tiden har krogar i Falun, Borlänge och Sundsvall fått sin alkoholhantering granskad. I Falun upptäcktes en bartender i full färd med att överservera en gäst.

Publicerad 6 oktober 2008

Under en utbildning i alkoholtillsyn i Falun bjöds deltagarna på ett riktigt skolexempel på överservering. På en krog såg gruppen, som bestod av poliser och alkoholhandläggare, hur en bartender sålde mer alkohol till en berusad gäst. Bartendern misstänkts nu för brott mot alkohollagen.

I Sundsvall och Timrå genomförde en rad myndigheter en gemensam tillsynsinsats. Bland annat kontrollerades ordning och nykterhet på runt 25 krogar, utan några större anmärkningar.
– Resultatet är positivt, både för branschen och för allmänheten, säger Bengt Allberg på kommunens alkoholenhet till Sundsvalls tidning.

Sämre var det dock med hygienen. Bara sex av de kontrollerade krogarna i Sundsvall och Timrå klarade sig helt utan anmärkning.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här