Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Goda tider för branschen

I augusti ökade företagskonkurserna i landet kraftigt, men än så länge är hotell- och restaurangbranschen inte drabbad. Sommarens försäljningssiffror pekar i stället glatt uppåt.

Publicerad 7 september 2012

Augusti var en svart månad i konkursstatistiken. Antalet svenska företag som sattes i konkurs steg med nästan 20 procent jämfört med samma månad i fjol, visar statistik från kreditupplysningsföretaget UC.
– Många företag minskar sina investeringar och genomför i stället kostnadsbesparingar i det osäkra ekonomiska läget, samtidigt som hushållen ökar sitt sparande i stället för att konsumera, säger Roland Sigbladh, marknadschef på UC.

Trots hushållens minskande konsumtion klarar sig hotell- och restaurangföretagen relativt bra. Hittills i år har 294 branschföretag gått omkull, vilket är en marginell ökning jämfört med förra året.  

Även Restaurangindex, som presenterades i dag, visar glada siffror. I juli steg restaurangernas försäljning med 2,6 procent jämfört med förra året. Bäst gick det för kaféer och konditorier, där försäljningen ökade med 12,2 procent. Andra kategorier som gick bra var hotellrestauranger, nöjesrestauranger och barer.
Hittills i år har restaurangbranschen omsatt drygt 56,5 miljarder kronor inklusive moms, vilket är nästan 2,5 miljarder mer än vad som redovisades under samma period förra året.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.