Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Gate Gourmet sparkar 300 cateringanställda från Heathrow

Cateringföretaget Gate Gourmet på Heathrow flygplats utanför London sparkade i går, onsdag, över 300 fast anställda cateringarbetare. Istället tar man in 130 säsongsarbetare för att klara flygmaten.

Publicerad 11 augusti 2005

Fackförbundet Transport and General Workers Union, T&G, protesterar men får inte komma in på arbetsplatsen.
– Vi har länge varit medvetna om Gate Gourmets dåliga ekonomi och ansträngt oss mycket för att hitta en lösning tillsammans, säger Brendan Gold från T&G.

Enligt facket verkar det som om företaget har planerat massuppsägningen i förväg. Gate Gourmet hade hyrt in säkerhetsföretag och underrättat polisen innan de sparkade de anställda. Cateringarbetarna, de flesta kvinnor, fick direkt lämna sina arbetsstationer och blev avvisade från arbetsplatsen av väktare.

– Gate Gourmet har lämnat förhandlingsvägen och försöker istället med driva igenom sin omorganisation genom att sparka anställda och behandla dem med förakt, säger Brendan Gold.
– Vi ser allvarligt på det här, men vi har inte fattat några beslut om sympatiåtgärder än, säger Malin Ackholt, tredje förbundsordföranden i Hotell- och restaurangfacket.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.