Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Gate Gourmet sparkar 300 cateringanställda från Heathrow

Cateringföretaget Gate Gourmet på Heathrow flygplats utanför London sparkade i går, onsdag, över 300 fast anställda cateringarbetare. Istället tar man in 130 säsongsarbetare för att klara flygmaten.

Publicerad 11 augusti 2005

Fackförbundet Transport and General Workers Union, T&G, protesterar men får inte komma in på arbetsplatsen.
– Vi har länge varit medvetna om Gate Gourmets dåliga ekonomi och ansträngt oss mycket för att hitta en lösning tillsammans, säger Brendan Gold från T&G.

Enligt facket verkar det som om företaget har planerat massuppsägningen i förväg. Gate Gourmet hade hyrt in säkerhetsföretag och underrättat polisen innan de sparkade de anställda. Cateringarbetarna, de flesta kvinnor, fick direkt lämna sina arbetsstationer och blev avvisade från arbetsplatsen av väktare.

– Gate Gourmet har lämnat förhandlingsvägen och försöker istället med driva igenom sin omorganisation genom att sparka anställda och behandla dem med förakt, säger Brendan Gold.
– Vi ser allvarligt på det här, men vi har inte fattat några beslut om sympatiåtgärder än, säger Malin Ackholt, tredje förbundsordföranden i Hotell- och restaurangfacket.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här