Nyheter sextrakasserier

Gäst dömd för sexofredande av servitris

Servitrisen plockade disk när hon plötsligt kände hur någon smekte henne över ryggen och rumpan. Det visade sig vara en man som var gäst på restaurangen. I förra veckan dömdes han för sexuellt ofredande.

Publicerad 28 januari 2019
Gäst dömd för sexofredande av servitris
Foto: Tomas Pich/Mostphotos

Händelsen inträffade i maj förra året på en restaurang i Malmö. Servitrisen har i förhör berättat att mannen, som är i 70-årsåldern, kom in på restaurangen och hälsade på henne med orden ”Hej snygging”. Han gick sedan för att beställa.

Lite senare stod hon och plockade disk från ett bord. Plötsligt kände hon att någon stod precis bakom henne. Det var mannen, som stod och smekte över hennes rygg och rumpa. Servitrisen har berättat att hon sade åt honom att sluta. Han ska då ha svarat ”men du är ju så fin”, innan han gick därifrån. En kollega bevittnade hela händelsen.

Polisen, som tillkallades direkt, lyckades dock hitta och gripa honom i närheten av restaurangen.

I domen, som kom förra veckan, skriver Malmö tingsrätt att kvinnan har lämnat en trovärdig berättelse. Rätten dömde mannen till 80 dagsböter för sexuellt ofredande och ringa narkotikabrott. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till servitrisen.

Mannen menar att han inte minns att han tagit på servitrisen, men säger att det ”kan ha inträffat”.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här