Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Gäst åtalad efter hot mot restauranganställd

En ung man står åtalad sedan han har hotat en anställd på en restaurang. - Det är inte okej att säga vad som helst till oss anställda, säger den hotade.

Publicerad 17 december 2003

Den anställde, låt oss kalla honom Sven, har arbetat 15 år i branschen. Vid det här tillfället var han restaurangchef på en liten restaurang i Småland.
En gäst blev först avstängd från att spela på spelmaskinerna, senare portad på restaurangen, sedan han hade uppfört sig illa ett antal gånger.
Den portade gästen riktade sin ilska mot Sven. Flera hot var muntliga, ”jag ska vänta på dig utanför och det kommer att göra ont om du överlever”.
Det var även hot i form av gester som när man skär halsen av någon.
Nu åtalas gästen för olaga hot.
– Vi restauranganställda ska inte behöva tåla att höra vad som helst, säger Sven till Hotellrevyn.
Han anser att restauranganställda är betydligt mer utsatta än andra yrkesgrupper då det gäller muntliga påhopp från kunder.
– Det är äckligt vad man kan få ta emot och tyvärr har man ofta ingen uppbackning som anställd.
I Svens fall fanns det vittnen till hoten och restaurangens ägare har också hjälpt till att avvisa den besvärlige gästen.
Samma gäst åtalas även för olaga hot mot en ung kvinna på en dansrestaurang. Han hotade att vänta på henne utanför och använde kvinnoförnedrande uttryck. Ordningsvakten på restaurangen hjälpte till att avvisa gästen, ringa polisen och ställer nu upp som vittne i rättegången.
Rättegångsdagen är ännu inte bestämd.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här