Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fyra års fängelse för missbrukande krogpersonal

Tre anställda på restauranger i Stockholm har dömts till långa fängelsestraff för grova narkotikabrott.

Publicerad 6 december 2004

En servitör stal pengar i kassan på två restauranger i Stockholm. När kunderna betalade drog han deras kontokort två gånger och behöll halva beloppet själv. På så sätt lyckades han vid 39 olika tillfällen stjäla 43 850 kronor.
När stölderna uppdagades förklarade servitören att han var inne i en tung period av missbruk och att alla pengar gått till narkotika.

Polisens krogkommission hade under en tid spanat på servitören och två av hans arbetskamrater. De misstänktes för narkotikamissbruk och langning. I september i år slog polisen till och gjorde en husrannsakan i servitörens bostad. Där hittades ett halvt kilo kokain. Det är en stor mängd, värt 100000-tals kronor på gatan.

De tre männen förklarade under polisförhören att de hade försökt sälja partiet vidare till en langare, en kollega i restaurangbranschen. De hade stämt träff med langaren på en restaurang på Östermalm i Stockholm, men denne hade backat ur i sista stund.

– Vi vet att det är vanligt med knark i branschen, men det handlar mest om missbruk. Det är ovanligt att enskilda personer hanterar så här stora mängder för försäljning, säger Patrick Ungsäter, chef för polisens krogkommission.

Servitören har nu dömts till fyra års fängelse av Stockholms tingsrätt. Hans två arbetskamrater som hjälpte till att köpa in och förvara narkotikan, döms till fyra och ett halvt respektive två och ett halvt års fängelse för grova narkotikabrott.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här