Sommarens första månad var bra för Sveriges hotell- och restaurangföretag, men allra bäst gick konditorier och kaféer.
Under juni månad i år ökade restaurangbranschens genomsnittliga försäljning med drygt fem procent jämfört med samma period förra året.
Ett flitigt fikande gav kaféerna den största ökningen, hela 10 procent.
Nöjesrestaurangernas försäljning ökade med 8,5 procent och hotellrestaurangernas ökning var 5,6 procent. Sämst gick det för snabbmatsrestaurangerna vars försäljning knappt ökade alls.
Organisationerna bakom Restaurangindex vill dock tolka siffrorna försiktigt och påpekar att det även har blivit dyrare att driva restaurang. Kravet på certifierade kassaregister kan också ha gjort att svarta pengar har blivit vita.
Siffrorna kommer från Restaurangindex, som är ett samarbete mellan SHR, SCB, DLF och Svensk Cater.
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.