Nyheter Kongress 2011
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Förbundets framtid ämne för höstens kongress

HRF har fått in 73 motioner inför årets kongress. Tre motioner tar upp frågan om ett eventuellt samgående med andra förbund.

Publicerad 12 maj 2011

I november håller Hotell- och restaurangfacket kongress. Förbundet har fått in 73 motioner som tar upp ämnen som försäkringar, a-kassan, sjukförsäkringen, medlemsavgiften och barnomsorgen.

Förbundets sjunkande medlemssiffror har satt sin prägel på några av motionerna.
Tre behandlar frågan om samgående med ett annat förbund och motionären Gustav Waerner skriver bland annat i sin motion: ”I dagsläget, med sjunkande medlemssiffror och politiska förändringar som påverkar det fackliga arbetet och fackliga organisationer är det synnerligt tänkvärt att vi i HRF söker en fusion med en organisation där sammanslagningen blir en ökad styrka för förbundet och för våra medlemmar.”

Antalet motioner är endast hälften så många denna gång som vid förra kongressen 2008.
– En anledning till att det är färre motioner kan vara att det är kortare avtalsperioder. Det blir tajt mellan avtalsrörelse, kongress och att det är dags för avtalsmotioner igen. En annan anledning kan vara att många lägger starkt fokus på kongressrapporten, säger HRF:s förbundsordförande Ella Niia.

Kongressrapporten är en rapport som kongressen ska ta ställning till. Den handlar om förbundets roll i framtiden.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.