Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Finsk krogpersonal får skyddsväst

Det blir vanligare att restaurangpersonal i Finland får skyddsvästar av sina arbetsgivare. Orsaken är att våldet har ökat i anslutning till restauranger.

Publicerad 19 februari 2003

I februari träffades ett 30-tal vaktmästare, portierer och receptionister i Kuopio för att diskutera yrkesfrågor och säkerhet.
– Vi har fått västar till vår arbetsplats, berättade Matti Koski, som till vardags är vaktmästare på en restaurang i Kuopio.
Dessutom kan han och kollegorna få snabb hjälp från en väktarfirma om det behövs. Viktigt är också att inte behöva arbeta ensam.
– Knarkarna och blandmissbrukarna är de svåraste kunderna, anser han. Jag har också en känsla av att alkoholbruket ökar, säger han till PAM.

De anställda har tagit upp säkerheten med arbetsgivarna och efter det har skyddsvästar och pansarglas i dörrarna införts på flera håll.
– De anställda är mer oroade för sin säkerhet i dag än tidigare, säger Matti Koski, ordförande i de hotell- och restauranganställdas avdelning i Kuopio, till den finska facktidningen PAM.

Läs mer om våld i branschen:
Therese jobbar ensam efter överfallet. Läs mer här>>
Mindre våld när fulla nekas alkohol. Läs mer här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.