Under årets första två månader gick färre hotell- och restaurangföretag i konkurs jämfört med samma period tidigare år. Trenden med ett ökande antal konkurser verkar därmed vara bruten.
Under 2006 gick rekordfå hotell och restauranger i konkurs. Den positiva trenden var starkast under första delen av året. Under oktober, november och december ökade i stället antalet konkurser något.
Nu verkar det dock som om konkurserna återigen minskar. Under januari och februari gick 54 hotell- och restaurangföretag i konkurs. Det är en minskning från de sista månaderna av förra året och färre än under samma period förra året.
Antal hotell och restauranger som gick i konkurs under januari och februari:
* 2007: 54 stycken
* 2006: 56 stycken
* 2005: 65 stycken
* 2004: 85 stycken
* 2003: 68 stycken
* 2002: 72 stycken
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.