Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Farligt vara fackligt aktiv

Det har blivit farligare att arbeta fackligt. Förra året mördades 144 personer runt om i världen på grund av sin fackliga verksamhet. Det är 30 fler än året innan.

Publicerad 24 september 2007

Det är den Internationella fackliga samordningen, IFS, som har tagit fram de dystra siffrorna. Farligast är det att vara facklig i Colombia enligt IFS. Där mördades 78 personer med facklig anknytning förra året. Andra länder där fackligt aktiva ofta råkar illa ut är Nepal och Fillipinerna.

Organisationen varnar också för att de europeiska företagen blivit allt mer antifackliga. Förra året rapporterades kränkningar av fackligt aktiva från en rad europeiska länder, med Ryssland, Vitryssland, Moldavien och Litauen i topp. I Spanien sparkades en anställd på den stora hotellkedjan Iberostar efter att ha påtalat brister i kedjans arbetsmiljö. I Storbritannien tvingades två anställda på British Airways sluta efter att ha sympatistrejkat med de anställda på flygcateringbolaget Gate Gourmet.

Rapporten om kränkningar av fackliga rättigheter tas fram varje år.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här