Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

En av tre med i facket

Andelen arbetare som är med i facket fortsätter att minska. I dag är bara två av tre arbetare fackligt anslutna, och i hotell- och restaurangbranschen en av tre.

Publicerad 12 februari 2014
inlinebild
Anders Kjellberg. Foto: KG Pressfoto

När a-kasseavgifterna höjdes kraftigt den 1 januari 2007 började många anställda lämna både fack och a-kassa och de som just kommit ut på arbetsmarknaden tvekade att gå med.
För hotell- och restaurangbranschen handlar det om ett ras på 22 procentenheter sedan 2006. Då var 52 procent av de branschanställda med i facket, förra året var 30 procent anslutna. Det är långt under snittet i hela den privata sektorn, där 62 procent av arbetarna var med i ett fackförbund 2013. Även det ligger långt under vad som varit normalt för Sverige.
 
Förändringen kan få konsekvenser, enligt Anders Kjellberg, professor i sociologi vid Lunds universitet som tagit fram rapporten.
– Förbundet får ju minskade resurser när medlemstalet sjunker, mindre möjligheter att vara ute och kolla att arbetsgivaren verkligen följer kollektivavtalet. Exempelvis som med arbetsgivarna som skrev på avtal bara för att få anställa migrantarbetare, och sedan inte följde avtalet.
 
Arbetsgivarnas organisationsgrad har däremot varit i stort sett oförändrad under 2000-talet. År 2012 arbetade 81 procent av Sveriges privatanställda i ett företag som var anslutet till en arbetsgivarorganisation.
– Det är positivt att arbetsgivarna är organiserade, annars skulle det vara svårt att få folk att gå med i facket. Det är alltid svårare att få fackmedlemmar på arbetsplatser utan kollektivavtal, säger Anders Kjellberg.
 
Trots att a-kasseavgiften nu blivit billigare tror inte Anders Kjellberg att medlemmarna återvänder i någon rask takt.
– Det blir inte lika lätt. Om a-kasseavgiften först är netto 60 kronor med dåvarande skattereduktion och sedan över en natt ökar till 360 då är det lätt att ta beslut om att gå ur. Om man i dag inte är med i a-kassan alls, då tillkommer det en avgift på 140 kronor.
Det krävs aktiv bearbetning, anser Anders Kjellberg.
– Facken behöver vara ute och informera om vad man kan uträtta. Många restauranger har varken klubbar eller fackliga representanter. Anställda kan vara medlemmar men inte beredda att propagera för medlemskap i facket. Inom industrin är facket direkt närvarande genom att det ofta finns en klubb, och kan därför lättare uppnå resultat på arbetsplatsen, säger Anders Kjellberg.

Om rapporten

”Kollektivavtalets täckningsgrad samt organisationsgraden hos arbetsgivarförbund och fackförbund” heter rapporten. Den går att ladda ner från Lunds Universitet här.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter BOK

Hon skriver bok om sitt fackliga liv

Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör som under flera år var aktiv i HRF har skrivit en bok om sitt fackliga liv. I juni kommer den ut.

Publicerad 13 april 2021 Kommentera
Hon skriver bok om sitt fackliga liv
Jenny Bengtsson var under flera år fackligt aktiv i HRF. I juni kommer hennes bok om den tiden. Foto: Jeanette Andersson

Berätta hur ett fackligt liv kan se ut i bokformat.
– Jag tar upp högt och lågt. Dels det fackliga strävandet på min gamla arbetsplats. Hur vi organiserade oss och tjatade på kollegor att gå med i facket, försökte få upp organisationskulturen. Alltifrån det till förbundsstyrelsen där jag satt mellan 2011 och 2017. Men också om hur Kommunalskandalen hanterades och om val på olika nivåer.
– Jag skriver också om arbetsmarknaden i stort, om sånt vi jobbade emot, som utnyttjande av arbetskraftsinvandrare och sexuella trakasserier.

Kan du ge något exempel?
– Det finns ett citat i boken: Varför ska ni slåss om småsaker? Det var en vd som sade. Då handlade det om en ob-ersättning på tvåtusen för en medlem. För honom var det ingenting, för oss var det en liv- eller dödfråga. Våra löner var skitlåga, och då är tvåtusen mycket.

Vem hoppas du ska läsa boken?
– Jag vill att man ska kunna plocka upp den här boken som icke fackligt engagerad och känna att ”det här ska jag gå med i”. Men det är ingen solskenshistoria. Jag hade själv velat ha en bok om vad man kan möta när jag engagerade mig, bland annat gubberiet i fackföreningsrörelsen. Jag skriver om män i olika roller som agerar på ett mer eller mindre sexistiskt sätt. De känns som cementklumpar i rörelsen.

Finns det något du saknar?
– När jag lämnade branschen lovade jag mig själv att inte engagera mig fackligt igen, men det höll ju inte. Så jag är fortfarande aktiv men i ett annat LO-förbund.
– Det jag saknar från HRF är alla fackliga kamrater och vår uppfinningsrikedom. Branschen brottas med problem och vi behövde hitta nya sätt att nå ut. Allt var inte bra, men en del var det tyckte jag.

Fakta

Glöden i ögonen – Facklig kamp i medgång och motgång kommer ut på Verbal förlag i juni.

Så boken är inte ett avslut på din fackliga gärning?
– Nej, jag har skrivit om mitt fackliga liv, första halvlek. Det skulle vara väldigt fint om det fanns fler böcker om hur det känns. Hur det kan kännas att ha sin första förhandling, nervositeten och osäkerheten. Det finns hur mycket som helst att berätta. Drömmen är att på sikt skriva en ungdomsbok om facklig organisering. Och en samlingsbok med fackliga berättelser. Det måste ju vara vi som skriver. Det finns reportageböcker, studier och rapporter. Men inte berättelser om det fackliga kneget.

Nyheter Permittering

Många företag vill permittera mer

Nyligen meddelade regeringen att möjligheten att korttidspermittera förlängs till den 30 juni. Hotell- och restaurangfacket, som hittills tecknat mer än 3 000 avtal om korttidspermittering, märker av företagarnas intresse.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
Många företag vill permittera mer
Den senaste veckan har HRF fått in hundratals listor från företag som vill permittera personal. Foto: Colourbox

När perioden att ansöka om korttidspermittering förlängdes ändrades också reglerna. Från och med den 29 mars kan företagare inte ansöka om ersättning i efterhand. Det här har lett till att många arbetsgivare nu kontaktar HRF.
Dessutom meddelade Folkhälsomyndigheten på torsdagen att restriktionerna för restaurangbranschen förlängs till den 2 maj, vilket sannolikt inte dämpar intresset för att permittera personal.

– Vi har fått in hundratals permitteringslistor den senaste veckan, säger Per Persson, avtalssekreterare.

Permittering

Permitteringsgraden och löneavdraget finns i fyra nivåer:

  • 20 % permittering = 4 % lägre lön
  • 40 % permittering = 6 % lägre lön
  • 60 % permittering = 7,5 % lägre lön
  • 80 % permittering = 12 % lägre lön.

Arbetsgivare har möjlighet att justera permitteringsgraden för de anställda.
Men det är viktigt, säger Per Persson, att den som är permitterad kontrollerar att löneavdraget är rätt, så att man inte går miste om lön.

– Om man upptäcker felaktigheter ska man först prata med sin arbetsgivare. Om det inte hjälper ska man kontakta sin lokala HRF-avdelning, så får man hjälp.

Hej Gäst SVEN MELANDER

”Jag har mina stamställen”

Sven Melander gillar rejäla biffar på tallriken och långa skohorn på hotellrummet.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
”Jag har mina stamställen”
Sven Melander – journalist, skådespelare, youtuber och författare till kokboken Upp i vikt kvickt. Foto: Karin Törnblom/TT

Hur väljer du restaurang?
– Jag har mina stamställen. Jag är traditionell, äter gärna en ordentlig biff eller någon god fisk. Men ibland bjuder mina barn pappa på middag och då blir det lite annat.

Vad får dig att återvända till ett ställe?
– Bra personal. Det är jävla roligt om folk känner igen en. Numera blir jag igenkänd, men jag gick ju på krogen innan jag var någon slags offentlig person också. 

Något speciellt som du vill ska finnas på ditt hotellrum?
– Nja, det brukar ju finnas säng, någonstans att stuva in grejerna, ett litet skrivbord och tv. Men det jag uppskattar är långa skohorn. Det behöver man när man blir äldre.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här