Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

DO stämmer krog som slängde ut MS-sjuk

En MS-sjuk kvinna ville luncha på krogen Hank's heaven i södra Stockholm. I stället blev hon utkastad för att personalen trodde att hon var full. Nu stämmer DO krogen.

Publicerad 8 september 2010

Det var i september 2008 som kvinnan och hennes sambo gick till krogen Hank's heaven i Bandhagen för att äta lunch. Kvinnan har sjukdomen multipel skleros och går därför lite vingligt, vilket fick krogens anställda att reagera. En servitör krävde att paret skulle gå eftersom han tyckte att kvinnan verkade berusad. Hon berättade då för servitören om sin sjukdom, men utan effekt. I stället tog han, enligt stämningen, tag i hennes arm och föste henne mot utgången.

Diskrimineringsombudsmannen kräver nu att krogen betalar 30 000 kronor vardera till kvinnan och hennes sambo.  
– Personal på restauranger borde kunna se skillnaden på en person med en neurologisk funktionsnedsättning och en berusad person. I det här fallet berättade ju dessutom kvinnan att hon hade MS, säger diskrimineringsombudsman Katri Linna.

Fakta: Multipel skleros

Multipel skleros, MS, är en sjukdom som bland annat påverkar det centrala nervsystemet. Den kan göra att rörelse- och synförmågan försämras kraftigt på den som drabbas. I Sverige har uppskattningsvis 12 000 personer sjukdomen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här