Nyheter

”De anställda var otroligt professionella”

I onsdags kväll förstörde en stor brand delar av hotell Scandic Segevång i Malmö. Tack vare proffsig personal skadades ingen i branden, säger Heidi Wold, kommunikationschef på Scandic.

Publicerad 20 maj 2016
”De anställda var otroligt professionella”
I onsdags drabbades Scandic Segevång i Malmö av en omfattande brand. Foto: Scandic hotels
Heidi Wold, kommunikationschef. Foto: Scandic hotels
Heidi Wold, kommunikationschef. Foto: Scandic hotels

Det var vid 22-tiden i onsdags kväll som brandkåren larmades till Scandic Segevång i Malmö. Vid det laget brann det rejält, och det tog ett 40-tal brandmän flera timmar att få elden under kontroll. När branden bröt ut hade hotellet ett hundratal gäster inkvarterade, men ingen av dem ska ha kommit till skada.
– Vår personal var föredömligt duktiga. De var otroligt professionella och såg till alla, både gäster och anställda, kom ut på ett säkert sätt. Brandsäkerhet är otroligt viktigt för oss, och vi övar så klart på sådana här situationer. Nu fick vi tyvärr användning av kunskaperna, men det visar att personalen verkligen visste vad de skulle göra, säger Heidi Wold, kommunikationschef på Scandic.

Enligt räddningstjänsten verkar det som om branden startade i hotellets kök. Orsaken är fortfarande oklar, men polisen har upprättat en anmälan om misstänkt allmänfarlig vårdslöshet, skriver TT.
– Man misstänker att någon genom oaktsamhet har orsakat branden, säger Maya Forstenius vid polisens ledningscentral för region syd, till TT.

Vår personal var föredömligt duktiga.Heidi Wold

Delar av byggnaden förstördes i branden, och hotellet ska hållas stängt på obestämd tid, berättar Heidi Wold.
– Vi har flyttat alla gäster som ska komma. Vi får se hur länge vi håller stängt, det beror hur processen ser ut.
De anställda på Scandic Segevång ska däremot fortsätta jobba som vanligt.
– Vi har haft debriefing av alla anställda. Från och med nu kommer det att vara personal på hotellet. De ska arbeta med att ställa i ordning de delar som inte har drabbats av branden, säger Heidi Wold.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här