Nyheter tävling

Cyklar mot sexuella trakasserier

I juli går Hamburg Wasser World Triathlon av stapeln. Då står HRF-ombudsman Marie Birgersson på startlinjen tillsammans med fackliga kollegor från Finland och Italien. Syftet är att uppmärksamma Nordiska Unionens kampanj mot sexuella trakasserier i hotell- och restaurangbranschen.

Publicerad 28 maj 2019
Cyklar mot sexuella trakasserier
Laget består av Massimo Frattini (IUL), Marie Birgersson (HRF) och Markku Björn (PAM). Bilden togs när de sprang Stockholm Triathlon i juli 2016. Foto: Privat

Vad ska du göra?
– Jag ska cykla fyra mil. Markku Björn från finska Pam ska simma 1,5 kilometer och Massimo Frattini från IUL ska springa en mil. Denna gång gör vi det för att uppmärksamma den nordiska Not on the menu-kampanjen.

Hur kommer det att märkas?
– Vi kommer att ha tröjor på oss med kampanjens budskap. Förra gången vi gjorde det här så fanns det möjlighet vid målgången att prata i mikrofonen och berätta varför vi deltog i loppet.

Varför gör ni det?
– Det är för att skapa uppmärksamhet. Metoo-kampanjen är inte över, den fortgår. Vi måste hålla i nu, och det här är ett bra sätt att visa att det här fortfarande är viktigt.

Hur har du tränat?
– Jag har cyklat några gånger i veckan. När jag cyklar till jobbet blir det nästan en och en halv mil varje gång, och sedan blir det extra-turer på helgerna. Nu behöver jag cykla lite längre turer innan loppet.

Vad hoppas ni uppnå?
– Vi ska komma i mål och vi ska göra det tillsammans. Och så ska vi skapa uppmärksamhet för kampanjen.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här