Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Bud i kväll om löner i flygkök

I kväll, torsdag, väntas ett bud om nya löner på förtaget LSG, som driver flygcatering på Arlanda, Landvetter och Sturup.

Publicerad 2 september 2004

Facket är kallat till medlarna klockan åtta på torsdagskvällen.
Under torsdagen har det förekommit kontakter, men fack och arbetsgivare har inte förhandlat direkt med varandra, utan genom medlare.
Facket har varslat om strejk och blockad från klockan 12 på måndag, den 6 september.
Fackets uppfattning är att de anställda på LSG ska ha minst samma lönehöjning som på andra företag i branschen. Det är cirka 1 500 kronor på tre år.
Facket vill inte acceptera lägre påslag på LSG än på andra företag. Det vore osund konkurrens, menar man.
Den stora konkurrenten på flygcatering är Gate Gourmet, som har ett hängavtal som gör att de inte berörs av konflikten. De är redan bundna av branschens riksavtal.
LSG tog nyligen hem uppdraget att leverera mat till SJ-tågen. Där heter största konkurrenten Rail Gourmet, som också är bundet av restaurangbranschens riksavtal.
LSG hör till Flygarbetsgivarna, som vill trycka ner lönerna med motiveringen att all flygtrafik går dåligt. Men det håller inte, anser facket. LSG arbetar på samma marknad som andra cateringföretag. Dessutom är de anställda där en av landets absolut lägst avlönade yrkesgrupper. Enligt LO:s uppfattning ska de därför ha högre lönehöjningar än LO-genomsnittet.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här