Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Branschföretagen tror på fler jobb

Samtidigt som Arbetsförmedlingen spår ännu dystrare tider på arbetsmarknaden ser hotell- och restaurangföretagarna en ljusning i horisonten.

Publicerad 9 juni 2009

Fortsatt stigande arbetslöshet som drabbar i stort sett alla branscher. Så dyster ser framtiden ut i den rapport som Arbetsförmedlingen presenterade i dag. Ams räknar att mer än en halv miljon svenskar, motsvarande 11,3 procent av arbetskraften, kommer att vara arbetslösa år 2010. Även de hotell- och restauranganställda väntas bli betydligt färre de närmsta åren, tror Ams.

Det tror dock inte hotell- och restaurangföretagarna i Manpowers Arbetsmarknadsbarometer, som även den presenterades i dag. De räknar i stället med att sysselsättningen i branschen kommer att öka med hela 20 procent under nästa kvartal.
– Hotell- och restaurangbranschen ser mycket optimistiskt på jobbprognosen inför det tredje kvartalet, trots att tjänsteresorna tenderar att minska. Den kraftigt ökade efterfrågan på arbetskraft framför allt inom restaurangverksamheten kan bland annat ha sin förklaring i valutan, säger Peter Lundahl, VD för Manpower Sverige.

Om rapporterna:

Arbetsförmedlingens rapport Arbetsmarknadsutsikterna våren 2009 bygger bland annat på intervjuer som Arbetsförmedlingen har gjort med närmare 13 000 arbetsgivare.

Manpowers Arbetsmarknadsbarometer bygger på enkäter där arbetsgivare fått svara på frågan om de tror att sysselsättningen i deras företag kommer att minska eller öka. I år svarade 751 svenska företagare. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här