Nyheter konkurs

Bister start på året – konkurserna ökar

Under första kvartalet ökade antalet konkurser i hotell- och restaurangbranschen med en femtedel.

Publicerad 7 april 2017
Bister start på året – konkurserna ökar
Foto: Mostphotos

Årets tre första månader bjöd på deppiga konkurssiffror i många branscher, visar statistik från kreditupplysningsföretaget UC. Mellan januari och mars ökade konkurserna i landet med 12 procent, jämfört med samma period förra året.

I hotell- och restaurangbranschen är ökningen än större. Hittills i år har 97 hotell och restauranger satts i konkurs. Det motsvarar 20 procent fler än i fjol.

Även bevakningsbranschen, informations- och kommunikationsföretagen och byggbranschen har haft stora ökningar av konkurser under årets första kvartal.
– Året har börjat svagt för svenskt företagande. När vi jämför första kvartalet i år med första kvartalet förra året, så gick det bättre för svensk företagande förra året. Konkurserna är fler i år och främst är det inom byggindustrin samt inom restaurang- och hotellbranschen som ökningen är störst, säger Victoria Preger, marknads- och kommunikationschef på UC.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här