Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Bingohallarna är i riskzonen för rån”

Bingohallsägarna måste se över sin säkerhet och undvika riskfyllda moment innan rånet inträffar. Det säger Britt-Louise Heide, inspektör på Arbetsmiljöverket i Malmö. - Bingohallarna är i riskzonen för rån på grund av kontanthanteringen, säger hon.

Publicerad 1 september 2008

Arbetsmiljöverket i Malmö har besökt ett antal bingohallar i Malmö och Landskrona. Inspektionerna har visat att hanteringen av pengar är det stora riskmomentet.
Bingospelare är en konservativ skara som föredrar att betala kontant och att få ut sin vinst i pengar, vilket leder till att de bingoanställda bär runt kontanter i lokalen.

– Vi kan inte förbjuda kunderna att betala med pengar, men bingohallarna måste göra sin riskbedömning innan rånet inträffar, säger Britt-Louise Heide.
Hon påpekar att det är arbetsgivarens skyldighet att förebygga rån, men att det ibland finns en attityd av »vi har aldrig råkat ut för något«.

På senaste tiden har rånen ökat i Malmö. Britt-Louise Heide ser en fara inte bara för bingopersonalen. Många spelare är äldre och kan bli överfallna på väg hem från lokalen.
– Vi kan inte tillåta en verksamhet som utsätter någon för livsfara, säger hon.

Läs mer:
Bingohall kan få böta för dålig säkerhet >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här