Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Bemanningsanställda ges rätt stämpla upp

Deltidsanställda på bemanningsföretag får rätt att stämpla a-kassa upp till heltid. Det är resultatet av en dom i Kammarrätten. -- Oroande för arbetsmarknaden, menar Oscar Ernerot på LO.

Publicerad 29 oktober 2012

Fallet gäller en medlem i Unionens a-kassa som jobbade deltid åt bemanningsföretag.
Unionens a-kassa nekade honom a-kasseersättning upp till heltid. Medlemmen ansågs inte uppfylla ett av de tre villkoren för ersättning: att stå till arbetsmarknadens förfogande.
Medlemmen överklagade till Förvaltningsrätten och vann. A-kassan överklagade till Kammarrätten men resultatet blev detsamma.

Därmed är det möjligt för deltidsarbetande bemanningsanställda att få a-kassa för de dagar man inte jobbar.

Oscar Ernerot, ombudsman på LO ansvarig för arbetsmarknadsfrågor, bekymras av domen.
– Alla som är löntagare ska ju kunna omfattas av arbetslöshetsförsäkringen, det är ju en ingångspunkt. Men domen är dålig för arbetsmarknaden i stort, säger han.
Det är skillnad på Unionens och LO:s respektive bemanningsavtal, konstaterar han. Grundregeln inom LO:s avtal är nämligen att bemanningsföretag ska anställa på heltid. Enda undantaget är för studenter som aktivt säger att man vill vara bemanningsanställd på deltid.

– Nu riskerar domen att gynna de bemanningsföretag som struntar i kollektivavtal. De får på det här sättet en slags statlig lönegaranti, och gynnas alltså i konkurrensen genom att kunna deltidsanställa. Det sätter press på de företag som har tecknat avtal, säger Oscar Ernerot.

Dock gäller fortfarande den så kallade deltidsstämplingsregeln som infördes 2008: att man inte kan stämpla på deltid i mer än 75 dagar.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.