Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Behåll den sänkta krogmomsen”

Den sänkta momsen har minskat antalet konkurser i branschen, påpekar HRF:s ordförande Ella Niia och uppmanar därför S att tänka om när det gäller en återställning av krogmomsen.

Publicerad 22 november 2013
inlinebild
Ella Niia, HRF:s förbundsordförande Foto: Annika af Klercker

– Hotell- och restaurangfacket har alltid bejakat sänkningen av restaurangmomsen på grund av att den stärker företagen. Det var därför som vi sa ja till en sänkning av momsen för två och ett halvt år sedan. Så det här är ingen nyhet, säger Hotell- och restaurangfackets ordförande Ella Niia, med hänvisning till att Dagens industri skriver i dag om att facket svänger om i frågan om krogmomsen.

Ella Niia påpekar att momssänkningen dels har ökat konkurrenskraften och dels lett till färre konkurser i branschen. Socialdemokraterna vill i sitt eget budgetförslag återställa restaurangmomsen till tidigare nivå med hänvisning till att det inte har lett till nya jobb.
– Antalet konkurser minskar i branschen och vi gör den kopplingen att momssänkningen har spelat roll i det fallet. Det som är nytt är att jag nu uppmanar partiledningen i Socialdemokraterna att ta hänsyn till de nya siffrorna om minskade konkurser, säger Ella Niia.

Däremot står HRF fast vid att momssänkningen inte har gett över 10 000 nya jobb som Visita gör gällande, berättar Ella Niia.
– Vi säger också fortfarande att det inte går att koppla sänkningen av restaurangmomsen till att tusentals nya jobb ska ha skapats i branschen.

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här