Debatt Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Working poor och 4000 nya jobb

Läser senaste numret av Hotellrevyn en gång till och får många tankar.

Publicerad 18 januari 2014

Artikeln Working Poor. Jag blir så trött på arbetsgivarnas ständiga gnäll över höga arbetsgivaravgifter, som en del partier köper. Jag tycker det är trist att de fackliga organisationerna inte biter tillbaka med historien.

Arbetsgivaravgiften infördes 1960 i förhandlingar i samband med ATP. Arbetstagarna avstod från löneutrymme mot att arbetsgivarna betalade arbetsgivaravgift. Det är den som till viss del står för social trygghet och om den försämras måste lönerna höjas så arbetstagarna kan betala det. Vi vill väl inte ha det så att de som har heltidsjobb ska behöva få socialbidrag. Har man inte råd med anställda ska man kanske inte ha företag.

Har verkligen den sänkta restaurangmomsen gett 4000 nya jobb eller har den skrämt fram vita anställningar i stället för svarta?
Jättekul att en ung tjej, Sofie Nilsson, är så duktig och dessutom med i facket. Hon är i ett gyllene läge att påverka arbetssituationen i branschen – nu när hon orkar allt och tycker det är kul. Jag är inte missunnsam utan förstår att hon gillar sitt jobb.
Några tankar från en pensionerad medlem.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här