Debatt Enkla jobb

Vilket jobb är »enkelt«?

Även om vårt jobb inte kräver högskolepoäng och för det mesta är roligt så är det ta mig sjutton inte ett enkelt jobb, skriver Sara Astner som jobbar på en bingohall.

Publicerad 30 september 2016

Som anställd vid en bingohall bör du vara trevlig, tillmötesgående, kunna sälja (men inte »pracka på«), räkna plus och minus, ropa nummer, läsa av bingobrickor.

Förutom dessa ganska självklara och inte allt för speciella eller svåra egenskaper och kunskaper bör du även kunna följande: Sätta gränser, ta gnäll, skäll, sexuella inviter, glädje, avundsjuka, missunnsamhet.

Du bör även vara stresstålig, kompis (men inte för personlig), flexibel, förhandlare, medlare, terapeut, pedagog, dörrvakt och utkastare. Du måste kunna läsa av människor och situationer, kunna jobba dag, kväll, vardag och helg. Med en konstant risk för att utsättas för rån. Och självklart helst med ett leende på grund av service och jobbar med människor.

Och vet ni? Jag är ganska övertygad om att mitt och mina kollegors arbete ingår i kategorin vissa kallar »enkla jobb«. 
Vilket jobb är enkelt? Även om vårt jobb inte kräver högskolepoäng och för det mesta är roligt så är det ta mig sjutton inte ett enkelt jobb i alla fall. För vi, jag och mina kollegor, gör allt det där och mycket mer varje minut och varje timme vi har öppet.

Så kan vi inte bara sluta använda begrepp som »enkla jobb«? Tack.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här